Το Δημοτικό Σχολείο Ανθούπολής (ΚΑ) είναι κτισμένο στα όρια του ομώνυμου προσφυγικού συνοικισμού. Λειτούργησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1977, ως εξατάξιο σχολείο, όπου δέχτηκε, στην αγκαλιά του, εκατοντάδες προσφυγόπουλα, από 83 διαφορετικές κοινότητες. Ανάμεσα στα πρώτα σχολεία που κτίστηκαν μετά την Τουρκική Εισβολή του 1974, το Δημοτικό σχολείο Ανθούπολης καλείται να επιτελέσει ένα δύσκολο και σημαντικό κοινωνικό και εκπαιδευτικό ρόλο, στηρίζοντας τους πρόσφυγες μαθητές και τις οικογένειές τους. Από τότε, προτεραιότητα του σχολείου, πέραν της εκπαίδευσης, ήταν η σίτιση των προσφύγων μαθητών. Το κράτος, μέσω του σχολείου, χορηγούσε δωρεάν σε όλα τα παιδιά συσσίτιο, το οποίο περιελάμβανε: γάλα, κουλούρι και τυρί.
Εκείνη την εποχή, το σχολείο έσφυζε από ζωή, αφού σε κάθε τμήμα υπήρχαν περίπου 32 με 40 μαθητές. Τα ινία του σχολείου ανέλαβε τότε, ως 1ος Διευθυντής ο κ. Σαββίδης με δωδεκαμελές διδακτικό προσωπικό. Ωστόσο, χρόνο με το χρόνο οι μαθητές ολοένα και αυξάνονταν. Για τον λόγο αυτό δημιουργόντουσαν συνεχώς ολοένα και νέες ανάγκες σε στέγαση και υλοτεχνικό εξοπλισμό. Έτσι τη Σχολική Χρονιά 1980-1981, με δωρεά του ευεργέτη του σχολείου Ευάγγελου Βαλαρή (600 χρυσές λίρες), το δημοτικό σχολείο επεκτείνεται, με ανέγερση νέας πτέρυγας. Με τον τρόπο αυτό, το σχολείο διαιρείται και λειτουργεί πλέον σε δύο ξεχωριστούς κύκλους (Κ.Α, Κ.Β) με διαφορετικούς διευθυντές και διδακτικό προσωπικό. Από τότε, μέχρι σήμερα, λειτουργούν ως δύο ξεχωριστά σχολεία.
Τότε και τώρα, συμπαραστάτης στο έργο του σχολείου και η Εκκλησία με τον νεαρό τότε πρεσβύτερο π. Μιχαήλ Ευθυμίου, ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα, μαζί με άλλους ιερείς της κοινότητας βρίσκονται κοντά στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, πραγματοποιώντας, αγιασμούς, εκκλησιασμούς και άλλες ακολουθίες για τα σχολεία.
Σήμερα, 47 χρόνια μετά, το Δημοτικό Σχολείο Ανθούπολης (Κ.Α) στέκει αλόβητο στο πέρασμα του χρόνου. Το 2004 γίνονται τα πρώτα αντισεισμικά έργα και το σχολείο ανακαινίζεται ριζικά. Τη Σχολική Χρονιά 2010 - 2011 λειτουργεί στο σχολείο η Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης, ενώ από τη φετινή χρονιά, το σχολείο διατηρεί και εργαστήριο ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το σχολείο έχει εξιγχρονιστεί και εξοπλιστεί, με σύγχρονη τεχνολογία, έτοιμο να ικανοποίησει τις μαθησιακές ανάγκες των 127 μαθητών και μαθητριών που φοιτούν αυτή τη χρονιά στο σχολείο μας.